Over Air filter cleaner

arndnl_HR_ABF8574head

Offroad Motorsport
De offroad motorsport zorgt voor een beleving die bijna geen andere sport kan evenaren. Het vraagt veel van de berijder en ook van het materiaal. Voor het beleven van een geweldig en veilig offroad evenement zal de mens, motor en uitrusting goed voorbereid moeten zijn. Een onzorgvuldige voorbereiding geeft een verhoogde kans op problemen en/of schade aan uitrusting en motor, of blessures aan de mens. Een goede voorbereiding kan in bepaalde periodes behoorlijk tijdrovend zijn. Een goedkoop onderdeel dat veel onderhoud nodig heeft, is het luchtfilter. Dit onderdeel dient zeer regelmatig schoongemaakt te worden. Voor velen is dit een vervelende en tijdrovende klus, zeker voor wie je de sport vaak beoefent. Voor deze groep beoefenaars hebben wij een bijzonder stuk gereedschap ontwikkeld, dat je veel tijd en irritatie – en op de langere termijn ook geld – bespaart. De automatische Air filter cleaner.

Air filter cleaner
Wij hebben een Air filter cleaner ontwikkeld met als doelstelling en uitdaging om onze klanten een product te leveren waar ze jarenlang gebruiksgemak van zullen hebben en waar ze enthousiast en tevreden over zijn. De Air filter cleaner is gefabriceerd uit hoogwaardige onderdelen en materialen. De behuizing is gemaakt uit 7 mm dik robuust kunststof dat bestand is tegen zandinslag, mechanische krachten en reinigingsvloeistof.

De inwendige onderdelen zijn gefabriceerd uit INOX staal (RVS) en is daardoor zeer goed bestand tegen roestvorming. De trommel wordt aangedreven door een industriële asynchroon elektromotor. Deze heeft geen koolborstels, is vonkvrij en onderhoudsvrij. De elektrische sluiting en besturing hebben feilloos alle duurtesten doorstaan. De pomp zuigt de zandvrije reinigingsvloeistof aan via een overstort en is zo gepositioneerd dat defecten nagenoeg uitgesloten worden en daardoor een lange levensduur heeft. Het sproeisysteem is eenvoudig handmatig zonder gereedschap te verwijderen en indien nodig schoon te maken.

Het reinigingsprincipe
Schuimluchtfilters die voornamelijk worden gebruikt in cross- en enduro-motoren en ATV’s worden aan de buitenzijde vervuild met zand, stof of modder. De fijne zand- en stofdelen dringen zich dieper in het filter. De binnenzijde van het filter behoort schoon te blijven. De vuile buitenkant van de filters wordt in de Air filter cleaner tegen de trommelwand geplaatst met de schone binnenkant naar de sproeibuis gericht. Na het vullen van het apparaat tot het aangegeven niveau (ongeveer 16 liter) kan de Air filter cleaner gestart worden. Het reinigingsprogramma zorgt voor de juiste werking van de pomp, elektromotor en toerental. Daardoor wordt een optimale bezinking van het zand gerealiseerd en optimale toevoer van schone reinigingsvloeistof aan de schone binnenkant van het filter. De reinigingsvloeistof lost de kleverige luchtfilterolie op, en door de toerenvariatie worden zand, stof of modder uit het filter gecentrifugeerd. De reinigingskwaliteit is van het eerste tot het laatste gewassen filter gelijk.

Goedkoop luchtfilters reinigen

Met 20 liter reinigingsvloeistof kun je ongeveer 100 tot 120 stuks schuimluchtfilters reinigen bij gebruik van normale luchtfilter olie. Dat zijn ongeveer 250 filters bij gebruik van Castrol luchtfilterolie. Een jerrycan met 20 liter reinigingsvloeistof kost 80 euro. Dat is dus 0,80 euro per filter en 0,32 euro bij gebruik van Castrol.

Een schuimluchtfilter voorzien van olie kost ongeveer 1 euro. Reken 0,1 euro voor arbeid (halve minuut per filter) inclusief het stroomgebruik van de Air filter cleaner. Dan kom je op een totaal kostenplaatje van 1,90 euro per filter bij gebruik van normale luchtfilterolie en 1,42 euro bij gebruik van Castrol luchtfilterolie.

Zet dit bedrag tegenover je huidige mannier van luchtfilters reinigen, inclusief arbeid, wegbrengen en/of verzenden, dan heb je de Airfltercleaner al terugverdiend na ongeveer 150 gereinigde filters. Plus je hebt nog veel voordelen.

Voordelen

  • 2 schone filters in minder dan 15 minuten
  • Constante reinigingskwaliteit door het zand-bezinksysteem
  • Aanbrengen filterolie al 2 uur na het wassen
  • Air filter cleaner vullen, aftappen en onderhouden zonder te knoeien
  • Geen grote luchtfiltervoorraad nodig
  • Bijna alle luchtfilter-olieproducten kunnen worden gereinigd
  • Te veel aangebrachte luchtfilterolie kun je uit het filter verwijderen
  • Met water nagespoelde filters droog centrifugeren
  • Geen handmatig contact met de reinigingsvloeistof

Koop nu online!

Belangrijke informatie Air filter Cleaner

Company: DAKRA B.V.
Adres: Nunspeterweg 62
8075 AC Elspeet
KvK: 54151775
BTW: NL851193857B01
Email: info@airfiltercleaner.com
Phone: 0031-5774-59051